Ser fidel al camí que omple el meu cor

Aquests dies de Nadal suposen una pila de canvis en la tradició habitual de les nostres vides. No només el típics canvis i costums que tothom viu al seu voltant, sinó també els canvis a la blogsfera catalana. Tothom parla del Nadal, tothom opina del Nadal, tothom és crític amb el Nadal.

És per això que no vull opinar del Nadal com tothom. Tinc la meva pròpia visió del Nadal com a jove d’Església que soc, però ara mateix tampoc vull dedicar aquest post d’avui a aquest tema.

Mentre dinava ara fa una estona, he vist pel telenotícies que parlaven d’un voluntariat molt maco, que m’ha agradat. És el telèfon de l’Esperança. Un telèfon on pot trucar tothom que necessiti ser escoltat o que vulgui parlar amb algú, fruit de la seva soledat, del seu desànim o de qualsevol altra circumstància que li preocupi.

He pensat que és un voluntariat diferent i que no està a la primera divisió dels voluntariats (com poden ser Càritas, Intermon, el Casal de Nens del Raval, Metges sense Fronteres…). No, res d’això. Un voluntariat que està a la segona divisió dels voluntariats, passant més desapercebut del que jo crec que es mereix, però sent-hi allà.

No he pogut evitar pensar en el meu amic peperines, un drogoadicte que sempre manifesta a través del seu bloc la seva soledat. He pensat que podia ser una opció bonica per a ell que truqués al 93.414.48.48. Almenys no passaria el dia de Nadal tan tan sol com pugui pensar que el passarà.

Aquest ha de ser doncs, el veritable Nadal, un Nadal viu i encès i solidari amb la desigualtat que tenim al nostre costat i que tant i tant sovint passa desapercebuda. Reivindico des d’aquí l’aspecte més cristià del Nadal i del missatge que difón la paraula de Jesús. Només així, almenys modestament, aconseguiré ser fidel al camí que omple el meu cor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: